Domov :: Kontakt :: O nas

Aktualno
Glasbeno založništvo - HELIDON
Forum
Prijava v spletno trgovino

Novi uporabniki:

Registracija
Pozabil sem geslo
Novice
Kontakt

Založba Obzorja d.d.
Partizanska cesta 5
SI - 2000 Maribor

T: 02 / 23 48 102
F: 02 / 23 48 135

E:

Natisni

Uroš Vošnjak

NARIŠIMO ČRKE

 

Avtor  je v pesmih na zabaven in zanimiv način opisal kako se napišejo črke. Pesmice  dopolnjujejo izvrstne dvostranske ilustracije.

 

Knjiga je ocenjena s tremi hruškami na Seznamu zlatih hrušk in dobrih novosti v letu 2008, podeljenih na  nacionalnem projektu pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana.

Iz  Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig v letu 2008:

Že na prvi pogled izjemno bogata in privlačna slikanica prinaša s svojo raznolikostjo mnogostransko uporabnost. V prvi vrsti je to prav gotovo leposlovni priročnik za učenje abecede, bralca pa lahko nagovori tudi kot zbirka igrivih pesmic ali navihanih ugank - v vsakem primeru nas bo presenetila in navdušila. Vratolomno začinjeni poetični utrinki in posrečeni zasuki bralca varno vodijo skozi besedne in situacijske akrobacije vse do zadnje črke abecede. Razposajene besedne igrarije iščejo vzporednice v likovni podobi; prožne ilustracije tako z uporabo različnih likovnih tehnik ustvarjajo svet, v katerem črke zaživijo svoje lastno, malce prismuknjeno življenje. Dvostranskost ilustracij učinkuje celovito, vseprisotna simetrija pa spretno zaokroža barvni učinek. Močne barvne odtenke mehčajo (pol)prosojne lazure, ki se skupaj z drobci otroških risb približujejo doživljajskemu svetu otrok. Del podlage kombinirajo nalepljeni izseki iz časopisov (žal izbrani nepazljivo, saj ponekod razkrivajo reklamna in politično obarvana sporočila), ki bistro nadgrajujejo primarni namen slikanice. Večdimenzionalno slikaniško tkanje nam tako s svojo izvirno komunikacijo ponuja matrico za neskončno domišljijsko razgibavanje. (KP)

 

Ilustratorka: Tina Brinovar

 

 

 


Cena z DDV: 17,00 €

Klubska cena: 15,30 €

Dodaj Dodaj v košarico

Obseg: 27 strani

CIP: 821.163.6-93-1 087.5

ISBN-13: 9789612303129

Dimenzije knjige: 21x21 cm