Domov :: Kontakt :: O nas

Aktualno
Glasbeno založništvo - HELIDON
Forum
Prijava v spletno trgovino

Novi uporabniki:

Registracija
Pozabil sem geslo
Novice
Kontakt

Založba Obzorja d.d.
Partizanska cesta 5
SI - 2000 Maribor

T: 02 / 23 48 102
F: 02 / 23 48 135

E:

Natisni

dr. Vlasta Kokolj Voljč, mag. Sonja Hernja, Tadeja Rumpf Hernja

SPOZNAVAM MATEMATIKO 1 -1.del

Spoznavam matematiko 1 - 1 del

 

Prvi od dveh delov delovnega učbenika Spoznavam MATEMATIKO 1 za prvi razred osnovne šole je napisan v skladu z učnim načrtom iz leta 2011.

 

Vsaka učna enota se prične z UVODNIMI DEJAVNOSTMI, ki učenca vpeljejo v novo učno snov in ga pritegnejo k aktivnemu sodelovanju. Posamezni koraki narekujejo didaktično izpeljavo vsebin. Spodbujajo otrokovo sodelovanje, zaznavanje in miselne procese, glede na otrokovo celostno dojemanje sveta.

Šele po dovolj dolgi konkretni ravni preidemo na slikovno raven in nato na simbolno. Učenci naj matematiko doživljajo kot nekaj, kar je koristno in potrebno za življenje, zato vedno izhajamo iz učenčevega konkretnega sveta.

Barvast trak na vrhu strani vsakič označuje tematski sklop v katerega se vsebinsko uvršča pripadajoča učna enota. Sklopi in barve, ki jih v tem učbeniku zastopajo, so navedeni na začetku učbenika.

 

Navodila za delo so podana pretežno v slikovni obliki – k čemur pripomorejo zgovorne ikone, katerih pomen je prav tako pojasnjen na začetku učbenika. Zanimive naloge otroka pritegnejo k aktivnemu sodelovanju in mu omogočajo, da osnovne matematične pojme spoznava skozi igro.

 

 

 (iz predgovora avtoric)

 

 

 

 

 

 

 

..

 


Cena z DDV: 9,20 €

Dodaj Dodaj v košarico

Obseg: 79 strani