Loading...
Avtor/izvajalec: Stefan Klein

ČAS : Snov, iz katere je življenje

15,00 €
Na zalogi

Odlična knjiga, ki vam bo razkrila drugačen pogled na čas. Od znanstvenih ugotovitev, zakaj nam čas v mladosti teče počasneje kot v starosti, pa do stresa, ki postaja "statusna" bolezen našega časa.

V pričujočem delu se avtor sprašuje o času, ki beži in ga ni nikoli dovolj, razen takrat, ko želimo, da bi čimprej minil.

Pisatelj s psihološkim, sociološkim, kulturološkim, z biološkim in s fizikalnim pristopom analizira različne percepcije časa. Skozi delo dokazuje, kako zelo je občutenje časa odvisno od slehernega posameznika. V knjigi se tako podrobneje ukvarja z nastankom in doživljanjem notranjega časa, z odzivi na časovni utrip v okolju ter s kozmičnimi razsežnostmi časa.

Kot pravi sam Klein: »'Čas je element, v katerem obstajamo,' je napisal ameriški pesnik Joyce Carol Oates pred dobrima dvema desetletjema. 'Lahko nas bodisi odnese, lahko pa se v njem utopimo.' To spoznanje dobiva vsak dan večjo ostrino.

Nikoli poprej ni bila naša družba bolj obsedena z idejo, da je treba sleherno uro izkoristiti do kraja. Tako je življenjski ritem vedno hitrejši, sega v vse pore našega življenja in se dotika skrajnih meja naše vzdržljivosti. Torej smo kakor talci velikanskega poskusa, ki se mu pravi preizkušanje ravnanja s časom.

Več informacij
Avtor
Stefan Klein
ISBN
9789612303525
Letnica izdaje
2009
Zvrst / nosilec
Tiskana knjiga
Dimenzije
13 x 20,5 cm; 339 str.; trda vezava
Jezik
Slovenski