Loading...

Pravilnik o zasebnosti

Kakšne podatke zbiramo?

Založba Oborja d.d. zbira osebne podatke za potrebe izvedbe naročila: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce ob spletnem nakupu. Založba Obzorja d.d. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Založba lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam uporabljenih PIŠKOTKOV. 

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta www.zalozba-obzorja.si se uporabnik strinja z vsakokratnimi veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu.

Založba Obzorja d.d. kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Založba Obzorja d.d. do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.
Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo, s potrditvijo katerega je do preklica prijavljen na e-novice Založbe Obzorja d.d. Maribor in lahko kadarkoli pisno ali preko obrazca v e-novici zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v najkrajšem času oz. najkasneje v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon.

Založba Obzorja d.d. Maribor pošilja e-novice preko spletne aplikacije Squalomail.

Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

Registracija uporabnika

V spletni trgovini www.zalozba-obzorja.si se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik ali jo uporablja kot gost.

Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravlja sam oz. od njega pooblaščena oseba. V primeru, da se uporabnik registrira, bo založba vpisane podatke do preklica uporabljala za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo ponudb in marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija skrajša nakupni postopek.

Nakupovanje kot gost

Uporabnik lahko naročilo izvede kot gost. Tako bodo posredovani podatki uporabljeni za obdelavo oddanega naročila, izstavitev računa, hranjenje računovodskih dokumentov in podatkov o nakupu za obdobje, ki ga predvideva zakon.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Uporabnik poda vlogo ali zahtevo pisno po pošti ali na elektronski naslov narocila@zalozba-obzorja.si.

Z uporabo spletnega mesta www.zalozba-obzorja.si se uporabnik strinja s pravili in splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.