Loading...
Avtor/izvajalec: Mojca Plaznik Plavec

DVAJSET JABOLK e-knjiga

9,99 €
Na zalogi
Knjige lahko kupite pri:

Jablana sredi prostranega polja nikoli ne obrodi, a nato vzameta zadevo v roke Bine in zajček Uhec, ki jima ni vseeno - jablano skrbno zalivata in gnojita, njun trud pa ni zaman, saj drevo, ki zdaj ni več žejno in lačno, zacveti in rodi čudovite plodove. Letino si prijatelja pravično razdelita, jablana pa odtlej vsako leto bogato obrodi. Kako tudi ne bi, saj ji za preživetje ni več treba skrbeti, pa tudi oglodana ni več; zajec Uhec je namreč nadvse zadovoljen z jabolki zase in za svojo družino.

Avtorica je pravljico za otroke z naslovom Dvajset jabolk napisala na podlagi ugotovitev pedagoških delavcev, da prav takih besedil za otroke primanjkuje.

Zgodba je polna empatije in ljubezni do narave in živih bitij. Otroci se skozi besedilo srečajo s potrebami rastlin za življenje, rast in razmnoževanje, ki so osnovni življenjski procesi. Hkrati jim besedilo pove, da je za izpolnitev želja potrebno nekaj narediti, da smo za svoj trud nagrajeni, da narava dobro z dobrim vrača, da moramo misliti tudi na potrebe drugih in jim v pomanjkanju pomagati. Skratka – gre za besedilo, ki pripomore k razvoju otrokove empatije in njegovemu razumevanju naravnih življenjskih procesov.

Knjiga lahko zaradi vsebine pomaga pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil. Jabolka so tudi živilo, ki ga postrežejo pri tradicionalnem zajtrku v slovenskih osnovnih šolah, zavodih in vrtcih. Z branjem te slikanice želimo dodatno spodbujati, da po lokalnih živilih posežemo skozi vse leto in jih kupujemo tudi na najbližji kmetiji.

Avtorica o knjigi
BLOG
Več informacij
Avtor
Mojca Plaznik Plavec
Ilustrator
Daša Simčič
ISBN
9789612306458
Letnica izdaje
2022
Zvrst / nosilec
e-knjiga
Jezik
slovenski