Loading...
Avtor/izvajalec: Mojca Plaznik Plavec

DVAJSET JABOLK e-knjiga

9,99 €
Na zalogi
Knjige lahko kupite pri:

Avtorica je pravljico za otroke z naslovom Dvajset jabolk napisala na podlagi ugotovitev pedagoških delavcev, da prav takih besedil za otroke primanjkuje.

Zgodba je polna empatije in ljubezni do narave in živih bitij. Otroci se skozi besedilo srečajo s potrebami rastlin za življenje, rast in razmnoževanje, ki so osnovni življenjski procesi. Hkrati jim besedilo pove, da je za izpolnitev želja potrebno nekaj narediti, da smo za svoj trud nagrajeni, da narava dobro z dobrim vrača, da moramo misliti tudi na potrebe drugih in jim v pomanjkanju pomagati.

Skratka – gre za besedilo, ki pripomore k razvoju otrokove empatije in njegovemu razumevanju naravnih življenjskih procesov.

Knjiga lahko zaradi vsebine in bogate likovne podobe pomaga pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil. Jabolka so tudi živilo, ki ga postrežejo pri tradicionalnem zajtrku v slovenskih osnovnih šolah, zavodih in vrtcih. Z branjem te zgodbice želimo dodatno spodbujati, da po lokalnih živilih posežemo skozi vse leto in jih kupujemo tudi na najbližji kmetiji.

Več informacij
Avtor
Mojca Plaznik Plavec
Ilustrator
Daša Simčič
ISBN
9789612306458
Letnica izdaje
2022
Zvrst / nosilec
e-knjiga
Jezik
Slovenski