Loading...
Avtor/izvajalec: SIMONA WEISS

LESENI DEČEK SODOBNEGA ČASA - ASPERGERJEV SINDROM / trda vezava - zadnji kosi

34,90 €
Na zalogi

Vsak otrok potrebuje vsaj enega človeka, ki verjame vanj, ki zaupa, da bo postal prav to, kar je zapisano v njegovi duši in po čemer hrepeni njegovo srce. Otroci z avtističnimi motnjami jih potrebujejo več. Ne le doma, tudi v vrtcu in šoli.

Knjigo Leseni deček sodobnega časa priporočamo v branje vsem, ki opravljajo katerokoli delo z ljudmi, da bi razumeli in verjeli, kar sporoča knjiga: možno in mogoče je!

Simona Weiss je za svoje diplomsko delo, študiji o dečku z Aspergerjevim sindromom, prejela študentsko Prešernovo nagrado. Njena študija je pri nas prva, ki tako obsežno in v celoti obravnava tovrstno problematiko. Pričujoča monografija je nadgradnja njenega diplomskega dela, ki celovito predstavlja Aspergerjev sindrom kot različico avtizma. Kot poudarjajo pisci spremnih besed in recenzenti, se je avtorica poleg strokovnosti (»visoko ekspertna znanstvena monografija«) teme lotila izjemno občutljivo in večplastno. Posebej je izpostavljena in razdelana študija o Gašperju, dečku z Aspergerjevim sindromom. Pokojna avtorica v predgovoru med drugim pravi: »Nimamo časa, da bi podali roko, da bi se ustavili, objeli, prisluhnili …« Živ­ljenje se odvija skupaj z nami v vsej svoji neponovljivosti – objemimo ga, ustavimo se in prisluhnimo lesenim dečkom sodobnega časa. Monografija je neprecenljivo gradivo za vse, da bi razumeli, sprejeli in živeli bolj sočutno in posledično bolj srečno.

Zapisala Sabina Burkeljca, Bukla 146

Več informacij
Avtor
SIMONA WEISS
Letnica izdaje
2018
Zvrst / nosilec
tiskana knjiga
Dimenzije
17 x 23,5 cm; 312 str.; trda vezava
Jezik
slovenski