Loading...
Avtor/izvajalec: dr. Maja Gračner

MADU SPOZNA KORONAVIRUS

16,90 €
Na zalogi

»Ota, včeraj si omenila, da ima tvoj dedek danes rojstni dan. Kako ga bova presenetila?« vpraša Madu. Ota ne razmišlja dolgo in odgovori: »Pripravila mu bova torto. V trgovino morava. Kupiti morava sestavine za pripravo torte.«

Na poti v trgovino se ustavita še v knjižnici, kjer si bo Ota izposodila nekaj knjig, saj pripravlja šolski projekt o mikroorganizmih. Mikroorganizmi so zelo drobni organizmi, ki jih ne vidimo s prostim očesom.

Dr. Maja Gračner je biologinja, ki želi otrokom s pomočjo pravljic in pesmic, približati naravoslovje in željo po raziskovanju na zanimiv, igriv in kreativen način. V pravljicah predstavlja različne naravoslovne teme ter tehnike in pripomočke pri naravoslovnem raziskovanju, ki jih obogati s pesmicami, ki dodatno pomagajo pri osvajanju novega besedišča. V pravljice vključuje tudi kratke vaje za sproščanje in umirjanje, ki pomagajo pri izboljšanju čuječnosti otrok v zgodnjem obdobju. 

Tokrat se Maja predstavlja z zbirko treh pravljic, v katerih nastopata pogumna in vedoželjna deklica Ota in njen psiček Madu. Srečata se z bolhami, pripravita načrt, kako rešiti morje, in ne nazadnje, spoznata koronavirus in se naučita osnovnih higienskih ukrepov.

Majino delo je bilo objavljeno v španščini, zdaj pa je zbirka Madujeve dogodivščine dostopna tudi v slovenskem jeziku. 

Dr. Maja Gračner prihaja iz Slovenije, od koder pa se je po zaključenem doktoratu biologije preselila v Čile, kjer je nadaljevala svojo raziskovalno pot. Trenutno poučuje naravoslovje na mednarodni šoli. Je velika ljubiteljica narave in potovanj, kjer s kužkom Madujem raziskujeta in doživljata nove dogodivščine, ki ji predstavljajo navdih za pisanje. Poleg pisanja in naravoslovja že vrsto let vadi in poučuje jogo in meditacijo za otroke in odrasle. Že odkar pomni se ukvarja z glasbo - vedno rada sede za klavir, kjer nastajajo nove pesmice za otroke, ki se znajdejo tudi v njenih pravljicah. Raziskovanje in kreativnost je prenesla tudi v kuhinjo, kjer pripravlja dobrote tudi s svojimi junaki iz pravljic.

Več informacij
Avtor
dr. Maja Gračner
Ilustrator
Anastasiia Bielik
ISBN
978-961-230-593-2
Letnica izdaje
2021
Zvrst / nosilec
Tiskana knjiga
Dimenzije
21 x 24 cm; 40 str.; trda vezava
Jezik
Slovenski