Loading...
Avtor/izvajalec: Slovenska ljudska pravljica

PRAPROTNO SEME / PASTIRČEK / PALČEK - zvočna knjiga

9,99 €
Na zalogi
Poslušaj vzorec:


Knjige lahko kupite pri:

Praprotno seme ima svojo moč prav ob kresu, ko je najdaljši dan in najkrajša noč. V pravljici Praprotno seme izveste, kaj se je nekoč pripetilo. Hlapcu v kresni noči v škorenj padejo čudežna semena praproti, zaradi katerih lahko razume živalsko govorico. Tako izve, da naj bi prihodnjo pomlad ob delu na njivi kača ugriznila gospodarja, in mu zaradi čudežne moči praprotnega semena tudi reši življenje. A hlapec za seme v škornju sploh ni vedel in če bi vedel, verjetno ne bi razumel govorice živali.

Nekoč je pastirček zašel v gozd. Taval je po gozdu in prišel do studenčka. Na zeleni travici ob studenčku je videl ubogo ribico, ki se je nemočno premetavala, da bi našla pot nazaj v vodo. Pastirčku se je ribica zasmilila. Prijel jo je in položil revico v vodo, a osuplo je obstal, ko je videl, da se je ribica v tistem trenutku spremenila v prelepo vilo ... Pastirček je slovenska istrska pripovedka, ki govori o dobrosrčnem, poštenem in skromnem dečku in vilah.

Nekoč, davno nazaj, sta živela oče in mati, nista imela otrok, zato je mati prosila Boga za dete, čeprav ne večje kot palec na nogi. Želja se ji je uresničila in rodil je majhno dete, velikosti majhnega palca. Poimenovala ga je Palček ... Ljudska pravljica Palček govori o tem, da če slabim ljudem pomagamo, se zna zgoditi, da tudi sami ta kratko potegnemo.
Več informacij
Avtor
Slovenska ljudska pravljica
ISBN
9789612306397
Letnica izdaje
2023
Zvrst / nosilec
zvočna knjiga
Jezik
slovenski