Loading...
Avtor/izvajalec: Ivan Sivec, Partizanski pevski zbor

RADOVAN GOBEC - komplet KNJIGA in CD

Special Price 23,00 € Regular Price 35,50 €
Na zalogi

Knjiga o Radovanu Gobcu je dragocen dokument o osebnosti, ki je s svojo človeško skromnostjo, neizmerno energijo, sposobnostjo in strokovnostjo mogočno zaznamovala predvojna, medvojna, še posebej pa povojna leta v zagotovo najmnožičnejši kulturni dejavnosti, tako značilni za Slovence - zborovskem petju.

Ta osebnost je bil RADOVAN GOBEC, mož visoke, na videz tršate postave, prisrčnega, nenarejenega nasmeha, vedno pripravljen pomagati z dobronamernim nasvetom, vedno pripravljen na drobno šalo, skratka – Človek z veliko začetnico, ki si ga moral imeti rad.

Iz njegove bogate ustvarjalne skladateljske zapuščine (preko 1000 skladb) in iz njegovega natančno vodenega dnevnika ter sedmih albumov s slikami in časopisnimi izrezki lahko razberemo bogato in raznoliko ustvarjalnost tega glasbenika, ki je bil aktiven vse do svoje smrti. Bil je vizionar razvoja slovenske zborovske scene, ki je zajela najširši krog aktivnih zborovodij in pevcev.

Zgoščenka je iz niza Helidonovih uspešnic z naslovom PARTIZANSKI PEVSKI ZBOR / HELIDONOVE USPEŠNICE. Na njej imamo priložnost prisluhniti 22 partizanskim pesmim Slovencev in narodov sveta, z dirigentom Radovanom Gobcem.

Več informacij
Avtor
Ivan Sivec, Partizanski pevski zbor
Letnica izdaje
2019
Zvrst / nosilec
Tiskana knjiga
Zvrst / nosilec
Zgoščenka
Dimenzije
19 x 25,5 cm; 175 str.; trda vezava + 1 CD, 22 skladb
Jezik
Slovenski