Loading...
Avtor/izvajalec: Andrej Grabrovec Gaberi

SKULPTURE 1990-2021 / Podoba ženske v evropskem prostoru

48,00 €
Na zalogi

Kipar Andrej Grabrovec Gaberi z obema nogama trdno stoji v enaindvajsetem stoletju. Ne obremenjuje se z nobeno modno umetnostno dogmo, je samouk v najboljšem pomenu besede, s prirojenim občutkom za lepo.

Monografija o delu Andreja Grabrovca Gaberija se sprehodi po njegovi mednarodni kiparski karieri in se ustavi ob vseh pomembnejših prelomnicah, bogat fotografski material pa pred bralca na ogled postavi vso pestrost in unikatnost njegovih v svetu priljubljenih in prepoznavnih del.

Tudi pri nas se lahko sprehodite mimo njegovih skulptur, najsi bodo to nimfe ali konji; njegov slog je nemudoma prepoznaven in ženske iz njegovih skulptur, ki naslavljajo monografijo, so, kot bi dejal pesnik lavreat, popolna "podoba njegovega imena".

V monografiji najprej preberemo dva strokovna prispevka o Gaberijevem delu, prevedena v angleški in nemški jezik. Strokovnima prispevkoma sledijo katalog del, biografija in nato še dva izbora: katalogov in publikacij ter samostojnih in skupinskih nastopov. Zaključni del monografije nas popelje po Evropi: od Gradca in Maribora do Ljubljane, Prage, Krakova, Vilne, Budimpešte, Novigrada in spet domačega Lenarta.

Več informacij
Avtor
Andrej Grabrovec Gaberi
ISBN
978-961-230-632-8
Letnica izdaje
2022
Zvrst / nosilec
Tiskana knjiga
Dimenzije
21 x 26 cm; 128 str.; trda vezava
Jezik
Slovenski