Loading...
Avtor/izvajalec: Nada Rink Arh

VZNEMIRLJIVE POČITNICE BELIH MEDVEDOV

16,00 €
Na zalogi

Človek skoraj ne bi verjel! Zgodilo se je skupini mladih tabornikov rodu Beli medvedi.

Mladi taborniki rodu Beli medved stari od deset do dvanajst let skupaj s svojim starešinom Sivim in kuharico Gretko preživljajo svoje štirinajstdnevne počitnice na kraški planoti. Zaradi neznosne vročine jim začne primanjkovati vode in grozi jim, da se bodo morali predčasno vrniti domov.

Razposajenih tabornikov, željnih pustolovščin, pa še ne mika domov. Sivega pregovorijo, da se zadnjih pet dni počitnic preselijo v bližnji obmorski kraj. Tam, ob morju, se vedno kaj dogaja, pa še ohladili se bodo dobro. Tabornike je tudi pritegnila zanimiva novica, da se zadnje čase veliko piše in govori, da so se v tem priljubljenem obmorskem kraju pojavile jate morskih psov. To morajo videti, doživeti, raziskati.

Fantje se res sprostijo in uživajo ob morju. Morskih psov sicer ne vidijo, a na nočnem kopanju opazijo na bližnjem otočku s svetilnikom nekaj nenavadnega, velikega, strašnega…Robert in Roki, fanta, ki jima starešina najbolj zaupa, tako zelo zanima, kaj se dogaja na skrivnostnem otoku, da se ga odpravita temeljito raziskat.

Na otoku se vse dogaja z bliskovito naglico in kot v kakšnem znanstvenofantastičnem filmu. Seveda fantoma nihče, še najmanj pa odrasli, ne verjamejo, da sta srečala miroljubna vesoljska bitja.

Več informacij
Avtor
Nada Rink Arh
Ilustrator
Cirila Jančič
ISBN
9789612303051
Letnica izdaje
2008
Zvrst / nosilec
Tiskana knjiga
Dimenzije
14 x 21,5 cm; 336 str.; mehka vezava
Jezik
Slovenski