Loading...
Avtor/izvajalec: Jostein Gaarden

ZOFIJIN SVET - brošura

19,00 €
Na zalogi

Svetovna uspešnica. Roman o zgodovini filozofije.

Zofijin svet je zgodba o deklici Zofiji, ki dober mesec pred svojim petnajstim rojstnim dnevom v poštnem nabiralniku najde skrivnostno pismo s vprašanjem: "Kdo si?" Sledi še več skrivnostnih kuvert. Dopisovanje se sprevrže v dopisni tečaj filozofije. Z Alfredom Knoxom si najprej samo izmenjujeta sporočila v nabiralniku, kasneje pa se tudi srečujeta in pogovarjata v živo.

Poudarjeno besedilo so poglavja iz zgodovine filozofije, nepoudarjeno pa je zgodba o Zofijinih prigodah. Zanimiva in napeta mladinska zgodba je povezovalno besedilo, ki bralca vodi od enega poglavja o zgodovini filozofije do drugega. Zanimiv in nepričakovan je tudi razplet knjige.

Snov za roman je avtor črpal iz svojih izkušenj s poučevanjem filozofije. Marsikje v svetu ga uporabljajo kot učbenik filozofije. Po njem je bil posnet tudi film. Gaarder je leta 1997 je skupaj z ženo Siri Dannevig ustanovil sklad Zofijina nagrada, imenovan po njegovem popularnem romanu. To je mednarodna nagrada za okolje in razvoj, ki se podeljuje vsako leto in znaša 100.000 ameriških dolarjev.

Več informacij
Avtor
Jostein Gaarden
ISBN
978-961-230-161-3
Letnica izdaje
1997
Zvrst / nosilec
Tiskana knjiga
Dimenzije
13 x 20 cm; 537 str.; mehka vezava
Jezik
Slovenski