Loading...
Avtor/izvajalec: Nick Hornby

DOLGA POT NAVZDOL

18,00 €
Na zalogi

Martin Sharp, bivši zvezdnik, si je z lahkomiselnimi dejanji uničil kariero in družino. Nekega večera se odloči končati življenje. Odpravi se na vrh londonske stolpnice Topper's house, vendar se z enakimi nameni na vrhu znajdejo tudi razočarana gospodinja Maureen, pa Jess, hčerka znanega politika, in raznašalec pic J. J.

Neobičajna situacija jih pripelje do izpovedovanja svojih zgodb in premlevanja razlogov za končanje življenja. Naposled se odločijo, da bodo počakali do valentinovega in skupaj oblikujejo lastno terapevtsko skupino. Jim tako uspe prebroditi krizo in na novo zaživeti?

Avtor v romanu neprestano menjava pripovedne perspektive glavnih akterjev zgodbe in na ta način dopušča vpogled v njihov karakter in svet. Spoznamo zgodbo vsakega posameznika, kako dojemajo situacijo in kaj se v njih dogaja, dokler na koncu ne doživijo katarze.

Jezik romana je preprost, na trenutke se spusti celo na nivo gostilniške govorice, veliko je tudi dialogov.

Nick Hornby je knjigo Dolga pot navzdol napisal kot črno komedijo; pri bralcih je naletela na dober odziv. Pisatelj poudarja, da je tolažbo v zgodbi moč najti v tem, da so akterji na začetku na najnižji točki, vse kar pride za tem, pa je postopno pot do nekakšnega razsvetljenja in osvoboditve.

Po romanu Dolga pot navzdol je posnet tudi film.

Več informacij
Avtor
Nick Hornby
ISBN
978-961-230-441-6
Letnica izdaje
2014
Zvrst / nosilec
Tiskana knjiga
Dimenzije
14 x 21,5 cm; 246 str.; mehka vezava
Jezik
Slovenski