Loading...
Avtor/izvajalec: Nick Hornby

KAKO BITI DOBER

15,00 €
Na zalogi

Roman angleškega pisatelja Nicka Hornbyja, avtorja znanega romana Vse o fantu, s humorno noto opisuje duhovni vrtinec zakoncev Katie Carr in Davida Granta.

Pripovedovalka zgodbe je kar Katie sama, brezkompromisno nam slika zakon z Davidom, ki se preživlja s pisanjem kolumne za mestni časopis in brklja po romanu, ki ga ne bo nikoli končal. Katie, ki je zdravnica in ves čas stremi k idealu dobrega človeka, se znajde na parkirišču v Leedsu, potem ko je z ljubimcem skočila med hotelske rjuhe. To je le prvi korak k preobratu v njuni zgodbi, ki pa se zares zaplete šele, ko David preneha biti večno zajedljiv, besen in mojster manipulacije, in si s pomočjo svojega duhovnega zdravilca želi postati dober. Katie ne prizanaša niti sebi kot ženski in strahoma gleda odraščanje njunih otrok, ki se pred njenimi očmi spreminjata v duhovno povsem odmaknjeni bitji.

Romanu dajejo živahnost in življenjsko vsebino prav dialogi in monologi, ki jih podpihuje Davidova osebna preobrazba, prvenstvena v zgodbi pa je kriza odnosa med Katie in Davidom, ki moralno obremenjena z dobrotnostjo vsak po svoje iščeta odgovor na vprašanje, kako biti dober.

Več informacij
Avtor
Nick Hornby
ISBN
978-961-230-318-1
Letnica izdaje
2008
Zvrst / nosilec
Tiskana knjiga
Dimenzije
14 x 21,5 cm; 247 str.; mehka vezava
Jezik
Slovenski