Loading...
Avtor/izvajalec: Janez Bitenc

PRAVLJIČNA SKRINJICA 1 - zvočna knjiga

10,99 €
Na zalogi
Poslušaj vzorec:


Knjige lahko kupite pri:

PRAVLJIČNA SKRINJICA 1 vsebuje štiri glasbene pravljice za najmlajše, ki so poučne, saj nam vsaka posebej sporoča pomemben nauk.

1. O bobenčku in palčkah
V trgovini z glasbili je prodajalka Alenka kupcem hvalila vsa glasbila, le na bobenček z dvema palčkama v kotu trgovine je stalno pozabila. Zato so se bobenček in palčki odločili, da pobegnejo. Po številnih prigodah na koncu le pritegnejo pozornost in pristanejo v soju žarometov, ki si jih zaslužijo.

2. Pikapolonica in pikice
Pikapolonica ni znala šteti, a zelo si je želela, da bi ji nekdo pomagal prešteti pike na njenih krilih. Spraševala je marjetico, metulja in polža, a ji nihče ni znal prešteti pike. Vse dokler ni srečala čebele. Pikapolonica je to novico hitro razširila po travniku in hkrati naučila šteti tudi druge. 

3. Leseni ptiček
V pravljici babica pripoveduje vnukinji o lesenem ptičku, ki ga je prejela od svoje mame, ko sta skupaj obiskali sejem. Postal je njena najljubša igrača. Ko je odrasla, ga je shranila v omaro, ga občasno vzela v roke in se spominjala lepega trenutka, ki ga je doživela z mamo. Ko vnukinja vpraša babico, ali še ima lesenega ptička, babica s solznimi očmi odkima ... 

4. Čarodejna metlica
Ko se je Metki obrabila metlica, je Metki in njeni mami že naslednji dan prodajalec na tržnici ponudil majhno metlico, res malo dražjo, a prav posebno. Metlica namreč najde vse, kar kdo skrije ali zgubi, le reči ji moraš: »Metlica, išči!«. Metlico sta kupili, prodajalec pa jima je zabičal, naj se iz metlice ne norčujejo, saj bi lahko izgubila čarodejno moč. Ko so za čarodejno metlico izvedeli tudi Metkini prijatelj, so jo obiskali. Med njimi je bil tudi Tinček, navihanec, ki je vselej nekaj ušpičil …

Več informacij
Avtor
Janez Bitenc
ISBN
9789612306915
Letnica izdaje
2024
Zvrst / nosilec
Avdio knjiga
Jezik
Slovenski