Loading...
Avtor/izvajalec: Janez Bitenc

PRAVLJIČNA SKRINJICA 2 - zvočna knjiga

10,99 €
Na zalogi
Poslušaj vzorec:



Knjige lahko kupite pri:

PRAVLJIČNA SKRINJICA 2 vsebuje štiri poučne glasbene pravljice Janeza Bitenca, ki so namenjene najmlajšim:

1. Zajček Kazimirček
Zajčja družina je dobila poseben naraščaj, razvajenega otročaja, ki želi jesti samo deteljice s štirimi peresi in čisto nič drugega. Na poti preizkušenj se zajček uči strpnosti in poskušati še drugo hrano.

2. Zmaj
Peter pošlje preko zmaja soncu pismo s prošnjo, da ponovno posije na njegovo mesto. Zmajeva pot do sonca ni tako enostavna, pa tudi sonce ne more želje kar tako izpolniti. Na pomoč priskočijo otroci, ki očistijo mesto in soncu omogočijo, da ga ponovno obsije.

3. Trije petelinčki
Trije petelinčki so se naveličali življenja na domačem dvorišču in odšli v svet. Prišli so do cirkusa, kjer so se bahali s svojim lepim perjem in s svojo pesmico, dokler jim cirkuška papiga iz zavisti ni populila vsega perja in so se morali vrniti domov, kjer so si kasneje ustvarili družine. 
Pisatelj v pravljici opozarja na zavist in želi poudariti, da nikoli ne smemo človeka soditi po zunanjosti.

4. Jakčev klobuček
Jakec, pritlikavi možiček, je bil zabavljač, ki je s svojim klobukom razveseljeval ljudi. Kadar je Jakec klobuk snel, so postali ljudje žalostni in zahtevali, naj še poje, igra in jih zabava. Ko je nekega dne Jakcu veter odpihnil klobuk, so ga začeli ljudje zapostavljati in se mu izogibati. Nihče mu ni pomagal najdi klobuka, le luna mu je priskočila na pomoč in mu pokazala pot do klobuka. Spet je začel prepevati in zabavati ljudi. 
V tej pravljici pisatelj opozarja, da videz ni pomemben, ampak dobre lastnosti in vrline, ki jih ima človek.

Več informacij
Avtor
Janez Bitenc
ISBN
9789612306922
Letnica izdaje
2024
Zvrst / nosilec
Avdio knjiga
Jezik
Slovenski