Loading...
Avtor/izvajalec: Tanja Jelenko

KNJIŽEVNOST V TEMAH + DVD

38,00 €
Na zalogi

Učbenik Književnost v temah, ki je namenjen štiriletnemu srednjemu strokovnemu izobraževanju, obravnava literarnozgodovinske sklope po tematsko-historičnem načelu, in sicer naslednjih pet: Dom, domovina, svet, Drugačni in zaznamovani, Samotežni in čudaki, Ljubezen, Posameznik, družina, družba ter Žanrska književnost.

Zasnovan je drugače, kot so "klasični" učbeniki in berila pri književnosti. Strukturiran je namreč v prvem skopu tematsko, v drugem pa je zastopana žanrska književnost. Tematski in žanrski pristop sta novosti v novem učnem načrtu za pouk književnosti v srednjih šolah, ki omogoča učiteljem, da lahko samo razporejajo snov v posameznih letnikih.

Naslednja kvaliteta učbenika je v njegovi metodično didaktični strukturi. Avtorica izhaja iz izkušenj dijakov in se po branju spet vrača k njim.

Učbenik je bogato zasnovan tudi oblikovno. Vsebuje reprodukcije slik, fotografij in zemljevide. Številna književna besedila, recepcijsko zanimiva za mladega bralca, različne metode obravnave in različni tipi nalog, dimišljena in bogata likovna ter oblikovna zasnovanost, dopolnitev z zgoščenko, predlogi za medpredmetno sodelovanje - vse to in še več potrjuje, da je učbenik zasnovan sodobno in trenutno nepogrešljiv in edinstven za uresničitev ciljev tematskih sklopov.

Učbenik vsebuje DVD.

Učbenik je bil potrjen na 123. seji SS RS za splošno izobraževanje, dne 18. 6. 2009, s sklepom št. 6130-1/2009/139.

E-gradiva: Književnost v temah

Več informacij
Avtor
Tanja Jelenko
ISBN
9789612303396
Letnica izdaje
2009
Zvrst / nosilec
tiskana knjiga
Dimenzije
19 x 28,5 cm; 445 str.; mehka vezava
Jezik
slovenski